Wat is hypnose…

Wat is hypnose…

Laatst was ik op een verjaardagsfeestje en vertelde ik iemand de enige waarheid over wát hypnose eigenlijk is. Hij kon zijn oren niet kon geloven en zijn mond viel open. Kijk deze video en ontdek wat ik hem vertelde.

Transcriptie

Welkom bij dit video-inzicht. In dit deel ga ik het hebben over wat hypnose is.

Ondanks dat dit inzicht redelijk kort is, zal dit deel je kennis geven over de nieuwste inzichten over hypnose. Kennis die heel weinig mensen op dit moment hebben.

Dit video-inzicht wordt je gratis aangeboden door Trancewerk, www.trancewerk.nl

Ik ben Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk, de grootste aanbieder van professionele hypnose-en meditatiesessies van de Benelux.

Ik ben internationaal gecertificeerd hypnotherapeut en ik gebruik hypnose dagelijks. Als hypnotherapeut kan het soms handig zijn om een tweede beroep te hebben zoals internet-ondernemer, om onvermijdelijke vragen te voorkomen.

Een tijdje geleden zat ik op een verjaardagsfeestje een iemand die daar ook was stelde me de vraag: wat doe jij voor werk? Ik zei net al ‘onvermijdelijke vragen’ omdat wanneer je het woord hypnose gebruikt, word je meestal bestookt met allerlei aannames en rare verhalen en vragen over hypnose.

Om die reden heb ik de voorkeur ontwikkeld om over andere dingen te praten naast ‘internet-ondernemer’. Want dan krijg je natuurlijk de vraag: “wat doe je dan precies?”

In plaats van over hypnose te praten, heb ik het dan vaak over het ‘updaten of verbeteren van instinctieve reacties’, of ‘het onderbewustzijn vóór je te laten werken in plaats van tegen je’. Ach ja, weet je… Mensen houden nou eenmaal van het woord hypnose. Het roept allerlei gekke en mooie beelden op en laten we eerlijk zijn, mensen houden van drama. Hoe vaak ik niet gehoord heb: “Waar is je zwaaiende horloge” of “kun je me een citroen laten eten?”.

Hoe dan ook, deze andere feestganger vroeg me ​“Kan hypnose me meer zelfvertrouwen geven? En hoe werkt dat dan?”

Nou ja, het was geen werktijd voor mij en toch gaf ik hem wat meer informatie nadat we alle mythes over heen en weer zwaaiende klokjes en Rasti Rostelli-achtige hocus pocus uit de weg hadden geruimd. Ik vertelde hem dat het ten eerste heel eenvoudig werkt omdat hypnose iets natuurlijks is. Het is een 100% natuurlijk verschijnsel dat verwant is aan het nachtelijke dromen, wat tijdens de REM-slaap gebeurt. De REM-slaap staat voor Rapid Eye Movement slaap en treedt op vlak nadat je in slaap bent gevallen en vlak voordat je wakker wordt.

De REM-slaap heet ook wel paradoxale slaap, omdat de hersengolfpatronen tijdens deze slaap vergelijkbaar zijn met de patronen als we wakker zijn. Gedurende de laatste drie maanden in de baarmoeder ervaart een ongeboren baby meer REM-slaap dan op enig ander moment tijdens het leven. En het is in deze periode dat veel menselijk instinct geprogrammeerd wordt zoals empathie, hoogtevrees en het vermogen om te leren.

Toen ik dit vertelde zat mijn toehoorder me glazig aan te kijken alsof hijzelf in een halve trance hing. En dat terwijl dit pas het opwarmertje was. En dus ik ging verder.

Dus, als instincten geprogrammeerd worden tijdens de REM-slaap nog voordat je geboren bent, dan is het zinvol om tijdens je leven weer terug te gaan in die REM-slaap staat om vanuit daar je reacties op dingen te wijzigen. Dát is wat hypnose doet.

En kijk, je instincten proberen je altijd te helpen bij iets, maar soms hebben zij de verkeerde dingen geleerd. Je instincten hebben mogelijk geleerd om angstgevoelens te produceren wanneer dit niet echt behulpzaam is, zoals wanneer je in het openbaar voor publiek moet spreken, of wanneer je gaat daten of je op iemand af wilt stappen en eigenlijk niet durft.

En ik heb nog nooit gehoord dat iemand bewust besloot een paniekaanval te krijgen of bewust besloot een rood hoofd te krijgen bij een bepaalde situatie. Dit soort dingen worden vanuit je instinctieve reacties automatisch ingeschakeld en dat is een hypnotische actie. Oftewel een actie die je met behulp van hypnose kunt beïnvloeden en kunt aanpassen. Hypnose kun je dan ook wel omschrijven als ‘herprogrammering van instinctieve reacties’.

En je kunt nog zo goed begrijpen waarom je een bepaald probleem hebt, als je het probleem wilt laten verdwijnen, zijn het je onbewuste reacties die je uiteindelijk moet veranderen. En dat doe je met behulp van hypnose.

Wanneer het veranderwerk met hypnose gedaan is, horen we vaak dingen als “Ik verwachtte niet eens dat ik me echt anders zou voelen, maar toen ik die kamer binnenliep voor dat sollicitatiegesprek, voelde ik me zo zelfverzekerd en kalm”.

Wanneer mensen op die manier praten, dan zeggen ze eigenlijk dat hun instinctieve reacties verbeterd zijn. En dat is niet hetzelfde als bewust iets leren. En daarom gebruiken we hypnose.

Ik zag aan de reactie hoe hij mij probeerde te volgen en ik zag in zijn ogen dat hij wenste dat hij die eerste vraag nooit gesteld had. En dus volgde er snel een volgende vraag: “Is dat de reden waarom hypnotiseurs een heen en weer zwaaiend horloge gebruiken, zodat ze kunstmatig die REM-slaap kunnen opwekken? ”

“Ja”, antwoordde ik. “Je begint nu al te begrijpen wat de meeste mensen niet snappen. Wat hypnose is en waarom het werkt. Alleen weet je. De hynotiseurs die een horloge heen en weer zwaaien voor je neus, hebben de koppeling nog niet gelegd tussen de REM-slaap en de oogbewegingen die ontstaan door het heen-en-weer kijken. Zij wisten dat het op een bepaalde manier gewoon werkte.

De eerste stap om je zeker te voelen in een bepaalde situatie is je echt levendig voor te stellen dat je in die situatie op die plek op dat moment zeker bent. Je inbeeldingsvermogen is namelijk afgestemd op je instincten en dus kun deze instincten ermee programmeren.

Mensen kunnen zich iets engs, sexy of saais voorstellen waarna hun instincten emotionele reacties kunnen produceren. Zelfs als deze dingen zich niet echt afspelen.

Hoe meer details deze inbeeldingen hebben, hoe heftiger de reactie, hoe sterker de nieuwe hypnotische blauwdruk in het onderbewustzijn geprogrammeerd wordt en hoe sterker het effect in realiteit is in de toekomst.

Hypnose gebruiken om meer zekerheid te hebben betekent dat je niet langer je best hoeft te doen, of hoeft te proberen om zekerder te zijn omdat dit gevoel dan van binnenuit, en dus vanzelf komt en er is. Het voelt dus 100% natuurlijk.

“Aha” … “Oké” … hoorde ik mijn nieuwe ‘vriend’ zeggen. Zijn laatste vraag was vervolgens “Hoe zit het dan met bijvoorbeeld problemen? Kunnen mensen problemen veroorzaken door zelfhypnose toe te passen?”

 “Natuurlijk kan dat”, antwoordde ik hem. Als je aan iets denkt dat gaat gebeuren op hetzelfde moment als je je zenuwachtig of ongerust voelt, dan leer je je primaire instinct dat deze twee dingen bij elkaar horen. Dus als je meerdere van dat soort dingen denkt die gaan gebeuren in de toekomst, dan gaat je onderbewustzijn vanzelf die ongeruste gevoelens erbij halen.

En wat je dan doet is jezelf BEWUST bevestigen dat het inderdaad bij elkaar hoort. “Zie je wel”… zeggen veel mensen tegen zichzelf.

Wij gebruiken hypnose juist om positieve gevoelens te koppelen aan gebeurtenissen zodat je het beste uit je leven haalt.

Ach ja, zo gaan die gesprekken vaak op feestjes of andere bijeenkomsten waar je staat te socializen met anderen. Dit feestje ging na dit gesprek gewoon zijn gangetje en ik herinner me dat de meeste succesvolle mensen geleerd hebben hypnose op een positieve manier te gebruiken, ongeacht of zij zich dit realiseren of niet.

Samenvatting

Om alles nog even samen te vatten… In dit video-inzicht heb ik uitgelegd hoe hypnose de REM-slaap nabootst om je te helpen je instincten opnieuw te programmeren. Hierdoor creëer je nieuwe instinctieve reacties die je wel wenst en die je helpen of zelfs nodig hebt in je leven.

Om dit soort vertrouwen op te bouwen en vast te houden nodig ik je graag uit om te kijken op www.trancewerk.nl, waar we meer dan 1500 verschillende hypnosesessies en programma’s aanbieden om ook dingen in jouw leven een stuk makkelijker en aangenamer te maken.

En als je het nog niet gedaan hebt, meld je dan nu aan op onze nieuwsbrief. Elke 14 dagen verschijnt er een nieuw video-inzicht en ontvang je een e-mail met interessante aanbiedingen en kortingen, zoals sessies die je dan voor slechts 10 euro kunt krijgen.

Ga dus nu naar www.trancewerk.nl om te kijken en je aan te melden op onze nieuwsbrief.

Mijn naam is Michel Lejeune. Ik hoop dat je dit Trancewerk.nl video-inzicht interessant vond.

About Michel Lejeune

Michel Lejeune is internationaal gecertificeerd klinisch hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele hypnosesessies, waarmee meer dan 1500 verschillende oplossingen geboden worden voor een groot scala aan klachten en problemen. Zijn sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.